diumenge, 1 d’abril del 2012


SÍNTESIS, AUTOAVALUACIÓ I AVALUACIÓ DE LES MILLORS PARTICIPACIONS DEL DEBAT


Durant el debat he defensat una posició sociodeterminista. En el moment que vaig començar a treballar-hi em va semblar difícil defensar aquesta posició davant una assignatura que es nomena Noves Tecnologies... He seguit les pautes que determina el dossier i he intentat exposar clarament l’argument de la intervenció i destacar-ne la conclusió. Ha mesura que m’he agut de posicionar i ha anat avançant el debat i he pogut anar seguint les intervencions puc afirmar que quan hi ha una bon plantejament totes les argumentacions són vàlides i mereixedores de ser respectades i que les coses no estan en un extrem o altre, sinó que ens movem en termes intermedis, no tot ha de ser tecnologia, no tot ha de ser només humà. He intervingut en 2 fils argumentals, tecnopart i el rol del mestre, els quals m’he sentit molt còmoda participant, ja que he tingut i tinc experiència vivencial en els 2 contextos.

Penso que ha estat un debat molt enriquidor, amb una diversitat de fils d’argumentació en els quals han anat progressant les idees sobre el pes tecnologia, societat i educació, i les múltiples relacions que s’hi estableixen Destacaria moltes intervencions de companys que han aportat arguments molt clars i concisos o reflexions .

Na Rosa Maria Ollé, defensant la posició sociodeterminista en el fil rol professor-alumnes comenta que els mestres “són els que han de introduir els nens en el món actual, i per tant també són els que han de trobar la manera i el lloc que han d’ocupar les noves tecnologies”,   o na Cristina Collado exposa que el  rol de mestre va més enllà de l’edifici escolar, “el mestre com a guia no només en el context escolar sinó també dins la societat que ens envolta, o na Núria Terradas que resumeix molt bé la tasca del docent, “  un bon mestre serà aquell que integra tot allò que sap en els diferents àmbits i contextos d'aprenentatge on es desenvolupa, que atèn a la diversitat de l'alumnat aplicant els coneixements que té i escollint la millor estratègia, activitat per aquell moment, aquell que sap com transmetre coneixements al seus alumnes a través d'un aprenentatge significatiu, vivencial i experimental on els alumnes aprenguin a pensar, resoldre i avaluar”, o na Mercè Gras  que ens parla de la necessitat de la inclusió de les noves tecnologies a l’escola “El mestre en la seva pràctica diària ha de ser més que un artista, gràcies el seu coneixement en tecnologia educacional és un tècnic que ha d’utilitzar tècniques per poder educar els seus alumnes, tècniques que abracen diversos àmbits del saber (pedagogia, didàctica, psicologia, noves tecnologies...) i aplicar aquests coneixements per dissenyar, desenvolupar i avaluar les activitats que planifica partint del currículum “.

En el fil del tecnopart m’agradaria destacar alguns arguments o frases de companys que al meu parer tots hem de tenir en compte. Na Raquel Flores comenta “Més tecnologia, més progrés tecnològic, no vol dir més progrés social”, o na Yasmina Cano que afirma que "el part natural no és fer un pas enrere, sinó recuperar la capacitat i la confiança en la pròpia naturalesa”,  o na Consuelo Mas que parla d’equilibri,  no dono suport a la idea de deixar-ho tot en mans de les màquines però sí, fer-ne un ús apropiat d'aquestes per poder millorar un part”.

 A mode de conclusió , penso que tots coincidiríem a dir que vivim en una societat constantment canviant, a la qual ens hem d’anar adaptant. Estem envoltats de tecnologia, i en una manera o altra forma part de la nostra vida, el que cal valorar és en quina mesura la incloem a la nostra vida diària, en quins moments, en quina quantia, amb quin objectiu, quina necessitat cobreix...

Es fa així indispensable educar als nostres infants perquè esdevinguin competents socialment i tecnològicament.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada